Annemette Sodtmann Laursen den 14-04-2015
    Kære forældre i Horne og Svanninge
    De to samarbejdende bestyrelser for Horne skole og Svanninge skole besluttede på deres møde i går aftes den 13. april, at indstille navnet "Brahesminde Skole" - afdeling Horne og afdeling Svanninge til det nye fælles skoles navn, når vi fra den 1. august sammenlægges til én skole/landsbyordnng på to matrikler.
    Navnet er indstillet af Jørgen Hansen og Annette Hjeronymus fra Lokalarkivet i Horne. Se deres begrundelse herunder.
    Tillykke til Annette og Jørgen for deres fine forslag, gode begrundelse og for at løbe af med "sejren" = det bedste forslag.

Bestyrelsen indstiller nu navneforslaget til Kommunalbestyrelsen, som på deres kommende møde forhåbentlig godkender det til ikrafttrædelse pr 1. august 2015. Bestyrelsen er ligeledes enige om, at der skal udarbejdes et nyt logo, som dels passer til navnet og udtrykker de væsentligste kendetegn for Horne og Svanninge skoler. Bestyrelsen er ligeledes enig om, at hyre Produktionsskolen i Faaborg til at komme med et bud på et logo.

Ved samme lejlighed søger bestyrelserne, Kommunalebestyrelsen om tilladelse til at "slanke" den nuværende store bestyrelse, fremfor at skulle ud i et nyt skolebestyrelsesvalg her til sommer, da de siddende medlemmer jo blev valgt for knapt et år siden.

Annemette Laursen,

Begrundelse for navneforslag:

Til rette vedkommende

Vi fra lokalarkivet vil også gerne komme med et forslag til et fælles navn til vores skole(r).

Vi vil jo gerne tage de "historiske briller" frem og gøre opmærksom på, at der ikke er noget nyt i at Svanninge og Horne har fælles ledelse, idet det jo er mindre end 100 år siden, at Horne Sogn og Svanninge Sogn hørte under det samme grevskab.

Brahesminde var navnet på grevskabet, og hvis man "googler" det, bliver man straks ført til lige netop vores egn af landet.

Vores forslag er derfor: BRAHESMINDE SKOLE som fælles navn,
    og derefter henholdsvis afd. Horne og afd. Svanninge.

Folkeskolen er jo en kulturbærende institution i vores samfund, så hvorfor ikke lade den med sit navn sætte fokus på netop vores område.

Jørgen Hansen og
    Annette Hjeronymus
    Dorte Barber den 31-03-2015
    Nyhedsbrev fra Landsbyordningen Horne Skole og Kærnehuset. Bl.a. nyt omkring de kommende asylklasser og det nye personale.